Gertje Raassens zingt bij LETS-Nuenen

Op dinsdag 17 april houdt Lets-Nuenen vanaf 19.30 uur weer haar maandelijkse Open Ontmoetingsavond in de Weverkeshof. Naast het samen ruilen van diensten en goederen zal op deze avond Gertje Raasens, als lid van Lets-Nuenen, een optreden verzorgen.

Lets-Nuenen, wat is dat?
Nuenen kent een actieve, florerende LETS-kring; het is een ruilnetwerk met leden, die onderling diensten en/of goederen uitwisselen. Geld komt er niet aan te pas. Het idee is heel simpel: je doet iets voor een ander of je laat iets door een ander voor jou doen bijvoorbeeld je ramen wassen. Heb je interesse, lees dan even verder….

LETS staat voor de afkorting ‘Local Exchange Trading Systeem’. Lets is wereldwijd verspreid en in Nederland zijn er ongeveer 100 van zulk soort ruilkringen. Het is een systeem waarbij diensten en soms ook producten worden geruild binnen een groep van ingeschreven leden. Er wordt gebruik gemaakt van een fictief betaalmiddel. In Nuenen is dit betaalmiddel @ (apenstaartje). Eén uur dienstverlening komt overeen met 4 @. Alle diensten zijn daarbij gelijkwaardig. LETS is geen stichting of vereniging maar een groep van geregistreerde leden

Een voorbeeld:
Henk helpt Anke met haar tuin, Anke doet boodschappen voor Jan, Jan repareert een fiets voor Inge, Inge geeft een voetmassage aan Jolanda, enzovoort. Het aanbod aan diensten is rijk en gevarieerd. Om er enkele te noemen: onder de noemer Bloem en Tuin hebben zich 15 personen aangemeld, onder Administratie 11 mensen, onder Creatief 15 mensen, Eten en Drinken ook 15, ICT 11 personen enz. enz. Zo zijn er nog 16 andere categorieën. Teveel om op te noemen…..

Gertje zingt op de Open Ontmoetingsavond
Er zijn verschillende soorten activiteiten. Maandelijkse komen de leden bij elkaar op de zogenaamde ontmoetingsavonden bedoeld om het ruilen van diensten te bevorderen, om enige sociale samenhang te bewerkstelligen, om ervaringen uit te wisselen en om nieuwe leden te introduceren. Wil je zo’n avond een keertje bijwonen om te kijken of LETS-Nuenen iets voor je is? Kom dan dinsdag 17 april rond 19.30 uur naar De Weverkeshof, Jhr. Hugo van Berckellaan 5, 5671 CH Nuenen.
Op deze avond zal ook Gertje Raasens, als lid van Lets-Nuenen, een optreden verzorgen. Als je eerst wat meer informatie wil, kijk dan op de website www.letsnuenen.nl of stuur een mailtje naar info@letsnuenen.nl.

Reageer