Paas-Art, een nieuw geluid?

Helemaal niet, want Paas-Art mag inmiddels een boeiende culturele traditie in Nuenen heten. Immers, sinds de oprichting in 2009 exposeren om het andere jaar de schilders van Atelier Nuenen recent werk tijdens een tentoonstelling op beide paasdagen. En elke keer trekt de tentoonstelling gelukkig honderden bezoekers, die de werken willen komen bekijken. Daarom zetten de schilders en tekenaars van Atelier Nuenen op eerste en tweede Paasdag, 1 en 2 april, van 11.00 -16.00 uur hun atelierdeuren aan de Berkenbos 8 in Nuenen weer wagenwijd open, om iedereen die weet te genieten van schilderkunst weer hartelijk en gastvrij te ontvangen.
Atelier Nuenen telt, na een belangrijke uitbreiding van het aantal leden zo’n twee jaar geleden, inmiddels circa 60 geroutineerde kunstschilders en tekenaars uit de Nuenense regio. Na een succesvolle Art on the Move expositie in het najaar van 2017 in een autosalon in het centrum van Gerwen, kiest Atelier Nuenen voor Pasen 2018 weer voor het informele concept van open atelier dagen in de eigen werkruimte.

Op beide dagen kunt u ronddwalen langs alle werkplekken van de schilders om met eigen ogen te zien, waar zoveel enthousiaste kunstbeoefenaars hun werken tot stand brengen. De Vereniging Atelier Nuenen ondersteunt en inspireert de leden op allerlei manieren om tot nog mooiere resultaten te komen.
Bezoekers van Paas-Art geven telkens weer aan getroffen te worden door de explosie aan kleur en dynamiek, die in de tentoonstelling van zoveel gepresenteerde doeken spat. De schilders durven te geloven dat Vincent met plezier een paar uur van zijn paasdagen zou hebben besteed aan het rondwandelen door dit atelier in Nuenen, waar zoveel mensen die de schilderkunst zijn toegedaan, heel hun ziel en zaligheid steken in het scheppen van boeiende schilderijen.

We hopen u als liefhebber van de schilderkunst komend Paasfeest op onze open atelierdagen te mogen begroeten.

Reageer