Verzamelaarsbeurs Veghel

Op 18 maart aanstaande is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert de 60 jarige Angela uit Drachten haar verzameling Jan, Jans en de kinderen. Op de leeftijd van 15 jaar kocht zij van haar zakgeld het eerste Jan, Jans en de kinderen stripboek deel 1 uit 1970. Nieuwe stripboeken werden steeds gekocht, net als de winter- en vakantieboeken. Op dit moment verzamelt zij al ruim 45 jaar alles over Jan, Jans en de kinderen. In mei 2012 heeft tekenaar Jan Kruis in Gouda een Kerstalbum voor Angela gesigneerd. Jan tekende er de Rode Kater in met een kerstkaarsje op zijn staart, omdat zij een kerstkindje is. Tot december 2013 werden alleen platte zaken (stripboeken) gekocht. Op die datum exposeerde Angela voor het eerst met Jan, Jans en de kinderen op een verzamelbeurs in Drachten.

Angela realiseerde zich dat de expositie er met “niet platte zaken” er aantrekkelijker uit zag, dus kocht zij op die verzamelbeurs 3 mokken van doe-het-zelf winkel Fixet en is daarna alle items gaan sparen die zij maar tegen kwam ook een emmer van doe-het-zelf-winkel Fixet. Er zijn heel veel “Jan, Jans en de kinderen”-items, bijvoorbeeld badverzorging, zeep in de vorm van de Rode Kater, klei, blik van Wasa knäckebröd, servies van o.a de Rode Kater, sokken, T-shirts, dekbedovertrekken, spaarpot, puzzels, lampen, lappen stof en beeldjes van Jan, Jans en de Kinderen, enzovoort. Angela heeft Jan Kruis diverse malen mogen ontmoeten en is ook bij hem thuis in zijn atelier geweest. In 2017 is er een overzichtstentoonstelling geweest van het werk van Jan Kruis in het Stripmuseum te Groningen. Angela heeft zelf daar met een deel van haar verzameling mogen exposeren. Vele fijne contacten zijn er ontstaan. Deze verzameling is een ware passie voor mij!

Angela hoopt op de verzamelaarsbeurs in Veghel meer contacten te kunnen leggen met medeverzamelaars van Jan, Jans en de kinderen. Is uw interesse gewekt of heeft u nog iets aan de verzameling van Angela toe te voegen dan bent u van harte welkom op de verzamelaarsbeurs van 18 maart in de Golfstroom.
Stichting Verzamelbeurs Veghel geeft zondag ook weer het 1e winkelwagenmunt met karikatuurafbeelding van een verzamelaar uit. (Nieuwe serie van 16 winkelwagenmunten) Elke maand verschijnt er één winkelwagenmunt in een oplage van 100 stuks. Wilt u in aanmerking komen voor een winkelwagenmunt moet u er snel bij zijn want OP=OP.

Het zal dus, ook al verzamelt u niets, toch alleszins de moeite waard zijn om eens binnen te lopen, op onze verzamelaarsbeurs. Iedereen is welkom die een kijkje wil komen nemen of wil ruilen.

Bekijk ook eens onze website http://www.verzamelbeursveghel.nl
Voor inlichtingen Marcel Bosch tel./fax 0413 – 367786 of
E-mail verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl
Entree Volwassen € 1,-
Jeugd t/m 12 jaar gratis

Reageer