Drijehornick lezing: Burg. Van Rijckevorsel

Op 15 maart vertelt Louis Bressers over zijn hele periode als burgemeester. De nadruk zal daarbij op de periode tijdens de tweede wereldoorlog liggen. Op 16 maart zal Jhr. mr. C.Th.J. van Rijckevorsel tijdens een speciale bijeenkomst in de raadszaal postuum benoemd worden tot ereburger van Nuenen.
Onze maandelijkse lezing is aan hem gewijd. Jhr. Van Rijckevorsel was burgemeester van Nuenen van 1931 tot 1954. Met name tijdens de oorlog moest hij de juiste weg weten te vinden als getrouw bestuurder die evenwel zijn opdrachten kreeg van een misdadig bezettersregime. Daarbij werd hij bijgestaan door de weinige mensen in het gemeentebestuur die nog overgebleven waren, maar steeds op de huid gezeten door de bezetters die over zijn schouder meekeken. Toen hij uiteindelijk weigerde de Duitse opdrachten uit te voeren, moest hij onderduiken.

Waar: Dassenburcht, Jacob Catsstraat 1 – 3
Wanneer: 15 maart 2018, 20.00 uur
Toegang: gratis.

Reageer