Toneel bij Cultuur Overdag

Op dinsdagmiddag 27 februari speelt theaterproductiehuis Zeelandia in Het Klooster de toneelvoorstelling Coupure. Het indrukwekkende stuk gaat over de watersnoodramp van 1953. De voorstelling werd eerst op locatie uitgebracht in een polderlandschap bij Zonnemaire als openingsvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival 2002. In 2018 is het 65 jaar geleden dat deze tragische gebeurtenis in Zuidwest Nederland plaatsvond. Het stuk wordt daarom opnieuw geproduceerd.
In de voorstelling staan twee mensen centraal die beiden slachtoffer werden van de watersnoodramp. Het is een fictief dubbelportret anno nu. Ze staan stil bij de dag waarop zij haar kind verloor en hij een beslissing nam die hem zijn leven lang zou blijven achtervolgen. Een dag die maar niet vergeten kan worden.

Meer informatie over de voorstelling en wijze van kaartverkoop is te vinden op www.cultuuroverdag.nl

Reageer