Willem van Ravestijn presenteert zijn boek

Op dinsdagavond 6 maart presenteert Willem van Ravestijn uit Nuenen, zijn nieuwste boek in de Bibliotheek bij het gemeentehuis in Nuenen. Van 19.30 tot 21.00u vertelt hij over Sonderkommando K4, een thriller die zich afspeelt in deze tijd, maar met een duidelijke link naar het verleden.

De schrijver
Achttien jaar werkte Willem van Ravestijn bij de militaire inlichtingendienst (thans MIVD). Daarna was hij bureauhoofd bij de Sectie Stiekem van de Landmachtstaf. Eenmaal wonend in Nuenen ging hij thrillers schrijven, waarbij zijn verleden bij de MIVD de inspiratiebron vormt.
Van Ravestijn is een warm pleitbezorger van goede inlichtingendiensten maar ook van een goed toezicht op diezelfde inlichtingendiensten. In zijn boeken waarschuwt hij voor misbruik van bevoegdheden door sommige (Westerse) diensten, misbruik dat hij illustreert met voorbeelden uit het verleden.

Het boek
De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken krijgt een verzoek van Bondskanselier Schultze. Zij beweert dat ondergrondse groeperingen – die in Duitsland actief zijn –
worden aangestuurd door een Nederlander die Mozart genoemd wordt. Schultze waarschuwt dat ook Nederlandse inlichtingendiensten geïnfiltreerd zijn. De Nederlandse minister neemt geen risico en geeft de National Intelligence Service opdracht om dit te onderzoeken. De directeur van NIS, Nikkie Betancourt, neemt de zeer geheime opdracht in ontvangst maar deelt de inhoud van de opdracht nog niet met haar team. De volgende dag wordt zij ontvoerd….

Kom kennismaken met deze schrijver en met zijn nieuwe boek. U bent welkom in de Bibliotheek aan de Jhr. Hugo van Berckellaan 18 in Nuenen. De toegang is gratis.

Reageer