Spechtenwandeling Nuenens Broek

Op zondag 18 februari nemen gidsen van de Vogelwerkgroep IVN Nuenen belangstellenden mee het Nuenens Broek in om Spechten te spotten.In het vroege voorjaar beginnen de Spechten met het laten horen van hun felle roffels om een territorium af te bakenen. Een mooi moment om op zoek te gaan naar de verschillende soorten Spechten in onze omgeving. De Spechten laten zich dan het makkelijkst bekijken, omdat er nog geen bladeren aan de bomen zitten.
Het is altijd spannend om Spechten te horen en te ontdekken. De gidsen kunnen vaak al aan de roffel horen om welke soort het gaat. In het Nuenens Broek zijn alle in Nederland voorkomende Spechten aanwezig, zelfs de zeldzame Middelste Bonte Specht.
We nodigen je graag uit om mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. We vertrekken om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij De Lissevoort en lopen vandaar af naar de ingang van Nuenens Broek.
Zorg voor waterdichte stevige schoenen of laarzen en voldoende warme kleding. Het Nuenens Broek kan in het voorjaar moeilijk toegankelijk zijn.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

Reageer