Kwiek beweegroute

Op donderdag 15 maart wordt de Kwiek beweegroute in Nuenen geopend. Dit is een route door het centrum van Nuenen die mensen stimuleert om te bewegen. De route is voor iedereen, dus ook de bewoners van de Akkers.

In de route zijn oefeningen opgenomen waarbij slim gebruik wordt gemaakt van straatmeubilair en andere elementen in de openbare ruimte. De route begint en eindigt bij Akkers.

De beweegroute is een initiatief van de gemeente en Archipel Akkers. Verder hebben veel partijen meegewerkt aan het uitstippelen van de route, zoals de Lev-groep, de ouderenbonden en fysiotherapeuten. Die partijen ontwikkelen zelf ideeën om de beweegroute te gebruiken. Zo neemt Akkers de beweegroute op in het weekprogramma en zetten de fysiotherapeuten de route in voor hun patiënten.

Reageer