Proef voor zorgvragers en mantelzorgers

Om mensen met geheugenproblemen als gevolg van ziekte of leeftijd en hun mantelzorger te steunen zal de gemeente Nuenen c.a., in samenwerking met de bedenkers van Spiqle Agenda, een proef starten. Deze proef richt zich op het verbeteren van het welzijn van de zorgvrager én mantelzorger. De geselecteerde kandidaten krijgen een beeldscherm waarop alle belangrijke berichten en afspraken staan die nodig zijn om overzicht te houden op de dag en week. Dit scherm staat 24 uur per dag aan en is volgens een vast patroon ingedeeld. De mantelzorger kan dit via een eenvoudige app bijhouden. De zorgvrager zelf hoeft dus helemaal niets te doen. Tevens kan op het scherm aangeven worden wanneer maaltijden en medicijnen moeten worden ingenomen. Tenslotte kan er via een ‘direct bericht’ ook een urgente boodschap worden geplaatst.

Voor deze proef zijn wij op zoek naar kandidaten die:
• Last hebben van een afnemend korte termijn geheugen als gevolg van ziekte of leeftijd
• En die tevens iemand hebben die (mantel)zorg verleent en in het bezit is van een smartphone op basis van IOS (Apple) of Android (Samsung en andere).

Deze kandidaten krijgen één jaar lang de beschikking over het beeldscherm en de app van Spiqle Agenda. Installatie en instructie verloopt in overleg met u en het team van Spiqle. Meedoen aan de proef kost helemaal niets. Wilt u meer informatie kijk dan op de website van (https://spiqle.nl). Aanmelden kan vanaf heden via: https://spiqle.nl/nuenen
of bij het loket van het CMD (Berg 22C in het gebouw van de Apotheek)
Deze proef kent een beperkte beschikbaarheid. Na aanmelding wordt er altijd contact opgenomen. Als je wordt geselecteerd maken we een afspraak voor het plaatsen van het scherm en voor het geven van de uitleg voor het gebruik van de app.

Reageer