In memoriam Berrie Cuppers

Ons bereikte het bericht van het overlijden van Berrie Cuppers, oud-vrijwilliger LON en nog tot het laatst geïnteresseerd en betrokken bij onze activiteiten.Berrie Cuppers is vele jaren actief betrokken geweest bij de Stichting Lokale Omroep Nuenen, als bestuurslid/voorzitter van de programmaraad die wat later omgevormd is tot het PBO, het programma beleidsbepalend orgaan van onze omroep.

Berrie was in de periode van bloei van het radiodeel van de omroep een van de drijvende krachten, samen met de voorzitter Jo de Rooij en Jan Bisschops.

Berrie stuurde tot 12 jaar geleden de programmaraad en daarna het pbo aan als voorzitter. Een zeer dynamische en rumoerige periode in de ontwikkeling van de met name de radio zender en daarna het tv deel van de omroep.

In die periode is ook Radio decibel ontstaan, de voorloper van de huidige landelijke radiozender radio DECIBEL.

In die periode bestreek radio decibel via de Ether een zeer groot deel van Brabant, te weten Radio Decibel groot Eindhoven, Radio Decibel de Peel, Radio Decibel de Kempen, Radio Decibel west Brabant en Radio Decibel Benidorm. Dit ter ondersteuning van de Nederlanders die tijdelijk woonachtig waren in die omgeving. In Spanje was dit de grootste radiozender en Nederlandstalig.

In deze periode is ook de televisie poot opgezet en de eerste uitzending was dan ook een geïmproviseerde TV uitzending uit de tent achter het gemeentehuis waar toenmalig CDA wethouder Jan Bisschops de initiator was van deze opstart.

Bij de officiële eerste uitzending was ook koningin Juliana aanwezig en heel het agglomeratie bestuur, de commissaris van de koningin en vele andere genodigden, en er was volgens de overlevering ook de opening van een van Gogh tentoonstelling.

De videofilm gemaakt van deze dag is in het bezit van de LON.

Reageer