Volle buit voor selectie NKV

Verleden weekend mocht NKV op zaterdagavond haar wedstrijden spelen, zowel NKV 2 als NKV 1. Een tijdstip waarop normaal de top van het korfbal actief is. Dit keer dus ook de korfbaltop van Nuenen. Met als eerste wedstrijd NKV 2 tegen Rust Roest 4, met onder andere de beste dame van Zuid, zo’n 10 jaar terug. Nog steeds een dame om rekening mee te houden. De vorige ontmoeting leidde tot een grote nederlaag, maar dat was in november 2017. De 2018 versie van NKV 2 is een 2.0 versie, een update met dezelfde middelen, andere samenstelling.

De koploper uit de poule werd overtroefd in de tweede helft, waar de maximale voorsprong 3 doelpunten betrof. De eindstand was 15-14, en daarmee behaalde NKV 2 zeer belangrijke winstpunten.

De euforie van de voorwedstrijd is zelden een goede start voor een hoofdwedstrijd. Dat gold nu ook. NKV 1 mocht aantreden tegen OEC uit Helmond en de start was duidelijk voor de oosterburen. Door een wissel werd meer lengte in het spel gebracht en dat leidde tot meer schotkansen op de dames van NKV. NKV 1 kon blijven aansluiten. Na rust ging het spel op en neer, geen van beide partijen kon een beslissing forceren en dus beloofde het een spannende eindfase te worden. ‘Je hoeft maar op één moment voor te staan!’. Bij de 16-16 was dat de uitspraak die ervoor zorgde dat de beginopdracht wederom werd uitgevoerd. Rust en ruimte, de juiste kans afwachten. Met nog 2,5 minuut te spelen werd het uiteindelijk 17-16. Dat betekent in praktijk nog 5 aanvallen, dus genoeg kansen, ook voor de tegenstander. De spanning zorgde voor onzuivere keuzes en dito schoten. Geen scores meer en het eindsignaal leverde dus weer winst op voor NKV. Daarmee komt NKV 1 in punten gelijk met de nummer voorlaatst in de poule. De weg omhoog kan worden ingezet, wat wel betekent dat elke wedstrijd een finale is.

De derde helft, door de voorzitter als speerpunt in zijn nieuwjaarsspeech benoemd, werd in het plaatselijke dorpscafé goed gevierd. Deze week ligt de focus echter weer op het vervolg. NKV 2 mag naar en tegen de nieuwe koploper, Tilburg 5. NKV 1 mag naar Roermond om een rekening met Ready ’60 te vereffenen. Het belooft een warm weekend te worden.

Reageer