Punten voor NKV 1

Het afgelopen weekend laat een dubbel gevoel achter bij NKV. Zaterdag wist NKV D1 haar eerste wedstrijd in de zaal te winnen, tegen DSC D1. Een hele mooi prestatie in de hoge klasse waar zij in strijden, dit zorgde dus ook terecht voor euforie bij trainer/coaches, publiek en bij de spelers. Wist de selectie van NKV deze lijn op zondag door te trekken?

Voor zowel NKV 1 als NKV 2 is elke wedstrijd een finale, helaas om aan de onderkant van de poule het verschil te forceren. NKV 1 mocht als eerste van de twee ploegen aan de bak. Keep Fit ’70 uit Roosendaal is de tegenstander, en de heenwedstrijd leverde destijds veel acties vanaf de vrijeworpstip/strafworpstip op. Keep Fit kreeg met acties naar binnen vaak het voordeel van de twijfel, en met meer strafworpen dan velddoelpunten namen zij ook nu het initiatief in de eerste helft. NKV moest volgt. Er werd gestreden om elke bal, er werd geleerd in elk duel en er werd met elkaar gepraat over oplossingen. Als team werd er geopereerd en energie in het spel gestopt. Het leverde in de tweede helft een voorsprong op, en met veldspel werd het verschil gemaakt. Verdedigend gaf NKV 1 weinig weg en aanvallend werd er steeds beter gezocht naar de juiste schoten. 13-11 is de eindstand. Geen hoge scores, resultaat is wel dat NKV 1 de eerste winstpunten heeft behaald.

Daarna volgde de wedstrijd NKV 2 – DSC 5. Qua korfbalervaring een heel groot verschil en de vorige wedstrijden leverden ook grote verschillen op in de uitslagen, helaas ten gunste van de tegenstander. Hoe anders was het deze zondag qua scoreverloop. NKV 2 kon bij blijven, kon zelfs voorsprong pakken en kon de scoringsmachine van de tegenstander dwingen tot schoten buiten de makkelijke zone. Het was in de eindfase de geslepenheid onder de korf wat het verschil maakte. DSC wint met 9-10. NKV 2 kreeg niet wat het verdiend heeft. Coach Ferry Visser kijk hierop terug met de uitspraak: “sport is per definitie oneerlijk, het doel in een wedstrijd is namelijk om te laten zien dat je beter bent. Wie op het eind meer scoort wint, eerlijk is eerlijk.”

Reageer