Campagne: “Sta stil bij snelheid!”

Op donderdag 25 januari tussen 10.30 en 12.00 uur trapt de provincie Noord-Brabant samen met partners officieel het nieuwe jaar af van de verkeersveiligheidscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. Komend jaar staan de activiteiten helemaal in het teken van snelheid in het verkeer. Dat is ook nodig want 40 tot 50% van de weggebruikers rijdt steevast te hard. Reden om daar komend jaar samen met gemeenten, politie, onderwijsinstellingen, Veilig Verkeer Nederland en vele andere partners aandacht aan te besteden. De media zijn van harte uitgenodigd om bij deze kick-off aanwezig te zijn.

Dit jaar voeren de partners van NUL verkeersdoden campagne om bewustwording te creëren: wat houdt hardrijden in en hoe brengt het de verkeersveiligheid in gevaar? Op donderdag 25 januari gaan de vertegenwoordigers van de partijen dat zelf voelen. Dáár waar snelheid thuishoort: op het circuit. Hier ervaren ze het effect en de kick van snelheid maar het tegenovergestelde gaan ze ook meemaken: bewust stilstaan.

Tom Coronel
Rallycoureur Tom Coronel is net op tijd terug uit Dakar om samen met verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat de jaarlijkse kick-off om 10.30 uur af te trappen. Daarna presenteren verschillende deskundigen de aanpak van verkeersveiligheid op het gebied van infrastructuur, gedragsverandering. Bureau Dijksterhuis & Van Baaren verklaart bijvoorbeeld wat snelheid doet met je brein. Het programma eindigt met een lunch van 12.00 tot 13.00 uur en een rondje snelheid op het circuit.

Bewust van eigen gedrag
De publiekscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ maakt weggebruikers bewust van hun eigen gedrag in het verkeer. De focus van de campagne ligt in 2018, net als in 2016 en 2017, op alert zijn in het verkeer. Eerder spoorde de campagne aan de ogen op de weg te houden (niet op je mobiel) en geen alcohol, drugs en medicijnen te gebruiken. Dit jaar focust zich op snelheid.

De kick-off vindt plaats bij Hezemans Karting aan de Vijfkamplaan 18 in Eindhoven. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Voor vragen over het programma of de capagne kunt u contact opnemen met Catelijne Thomassen, telefoon 06 – 277 45058 of cthomassen@brabant.nl.

Reageer