NKV Morele winnaar zonder punten

Als de lantaarndrager tegen de koploper speelt is in het algemeen de wedstrijd niet spannend. Deze zondag was het NKV tegen SDO uit Veldhoven dag voor senioren 1, 2 en 3. Ondanks de verwachtingen werd elke wedstrijd er een met veel spanning. Bij NKV 3 was het op voorhand al spannend vanwege de stand. SDO 4 wist te winnen tegen het hoger geplaatste NKV 3. Bij 2 wist NKV een punt te pakken tegen het hoger geplaatste SDO 3. Zou dat een stunt betekenen voor NKV 1, die nog zonder punten tegen de koploper zonder puntverlies speelde?

NKV startte scherp, nam het initiatief en wist verdedigend de angel uit het spel te halen van de tegenstander. Aanvallend was er aanpassing nodig om meer naar het schot te spelen. Dat lukte bij één vak, zij paste zich het slimst aan voor wat de tegenstander en scheidsrechter toelieten. Met een voorsprong de rust in bevestigde het vertrouwen wat er vooraf is uitgesproken.

De tweede helft kenmerkte zich door de strijd die als ploeg werd geleverd. De sterspeler van de tegenstander werd naar het andere vak gebracht en dat gaf een kentering in de slotfase. SDO wist de voorsprong voor het eerst te pakken. NKV wist meteen terug te slaan. Toen kwamen de zenuwen om de hoek kijken met nog twee minuten op de klok, en werd een doorbraak van een dame verkeerd gestopt, een strafworp leidde tot 17-18. Bal kwam in de aanval en NKV 1 forceerde nog een doorbraak, ook onreglementair gestopt. Kon NKV gelijk maken vanaf 2,5 meter? Helaas, mis. Met nog een aantal passes zonder noemenswaardige acties bleef het 17-18 en dus beloonde NKV zichzelf niet.

Met opgeheven hoofd het veld verlaten, veerkracht in het veld vertalen naar buiten het veld komende week. Zondag 14 januari is de returnwedstrijd tegen en bij PSV met wederom NKV 3, 2 en 1. Komt allen naar de Tempel in Eindhoven.

Reageer