Samenwerking dierentuinen in Europa

Maandag 15 januari houdt William van Lint hierover een lezing. Van vogels tellen met vogelwerkgroep Nuenen naar manager Animal Programmes and Conversation bij de Europese Dierentuin Association.

William van Lint, geboren en getogen in Nuenen, zal een toelichting geven over hoe hedendaagse dierentuinen in Europa samenwerken en zich inzetten voor het behoud van diersoorten. Van olifant tot wandelende tak en van gier tot knoflookpad.

De werking van fokprogramma’s zal middels een voorbeeld worden uitgelegd. Verder zal de recent gelanceerde conservationcampagne over bedreigde Aziatische zangvogels uitgebreid aan bod komen. Door de ongebreidelde handel in zangvogels verkeren veel zangvogelsoorten in de problemen. De dierentuinen komen hiervoor samen met andere partners in actie.

Plaats: IVN-ruimte in Het Klooster
Aanvangstijd: 20.00 uur op maandag 15 januari
Informatie: Kees Planken, tel. 0402421423

Reageer