Film, kleinkunst en klassieke muziek

Op donderdagochtend 11 januari wordt in Het Klooster de film ‘The Light Between Oceans’ vertoond. De film uit 2016 is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van M.L.Stedman uit 2012en is een wereldwijde bestseller.
Vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Alicia Vikander) wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze een aantal jaren een vrouw (Rachel Weisz) ontmoeten op het vasteland. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.
Toegangsprijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee). Toegangskaarten op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster.

Op zondagmiddag 21 januari spelen De Andersons in De Watermolen van Opwetten hun voorstelling ‘Hier Dooft Niets’. Dit sprankelende kleinkunstgezelschap neemt u mee in een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit. Deze middag is dat de uit Nuenen afkomstige zanger, liedschrijver en theatermaker Thijs Maas.
Tot voor kort trad Thijs op met zijn succesvolle band ‘MAAS’, maakte hij eigen voorstellingen bij Orkater en was hij onderdeel van het collectief ‘Het Nieuwe Lied’. Nu heeft hij het theater even achter zich gelaten om zich volledig te kunnen storten op zijn studie wijsbegeerte in Gent. Thijs zal als onderdeel van dit theaterconcert op eigen wijze vertellen en zingen over wat hem verwondert, inspireert en beweegt.
Toegangsprijs is € 12,50. Toegangskaarten op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster of via de website van Cultuur Overdag.

Op vrijdagmiddag 2 februari 2018 geeft het ensemble DuoDyade een concert in Het Klooster. Het ensemble, bestaande uit het sprankelend harpduo Emilie Bastens en Colet Nierop, brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van o.a. Bach, Schubert, Bizet en Debussy. Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp laten de harpistes de enorme diversiteit van de harp in hun programma’s tot haar recht komen.
Het concert is mogelijk dankzij stichting Muziek in Huis en de gemeente Nuenen. Iedereen is van harte welkom bij dit laagdrempelige concert, zeker ook muziekliefhebbers die niet meer in de gelegenheid zijn een concertzaal in de regio te bezoeken. Toegangsprijs is € 7,50 (inclusief een kopje koffie/thee na afloop van het concert). Toegangskaarten op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster of via de website van Cultuur Overdag.
Informatie over bovenstaande en alle andere activiteiten van Cultuur Overdag is te vinden op www.cultuuroverdag.nl

Reageer