SeniorWeb Nuenen wenst gelukkig 2018

Ook in het komend jaar staat SeniorWeb Nuenen weer voor u paraat om ondersteuning te geven in het gebruik van computer, tablet en smartphone.Open Dag op 3 januari
Het seizoen wordt op 3 januari van 10 tot 15 uur geopend met een open dag. Hierin krijgt u uiteraard alles te zien en te horen over de activiteiten van SeniorWeb en heeft u de mogelijkheid om in te schrijven op een van de cursussen, alleen op die dag met 10% korting.
De ideale gelegenheid dus om uw computerkennis weer eens wat bij te spijkeren, of om nu eindelijk eens de stap te wagen. Mocht u op deze dag verhinderd zijn, dan kunt op maandag 8 januari op de wekelijkse helpdesk alsnog bij SeniorWeb terecht.

De meest in het oog springende cursussen van het najaar waren:

Klik & Tik
De Klik & Tik cursus is voor beginners de ideale manier om kennis te maken met de computer. Iedere cursist werkt hier op eigen tempo onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger. De eerste serie van 6 lessen was een groot succes en wordt daarom vanaf vrijdag 12 januari (9 en 11 uur) vervolgd.

Android tablet/smartphone
In het najaar werd voor het eerst gestart met een Android Smartphone-cursus. Hier bleek veel belangstelling voor te zijn. Gaandeweg is de cursus geëvolueerd tot een cursus voor zowel tablet- als smartphone-bezitters. Hij bestaat nu uit een Basiscursus van 4 lessen en een Vervolgcursus van ook 4 lessen. De eerstvolgende basiscursus start op 20 februari en de vervolgcursus op 20 maart.

MAC-cursus
Nieuw afgelopen najaar was ook de Mac-cursus voor bezitters van Apple computers zoals iMac en Macbook. Deze cursus voor beginnende Apple-computergebruikers blijkt heel gewild te zijn: de eerste cursus voor 2018 zit al vol, een volgende zal starten op woensdag 21 februari.

Overige cursussen
Uiteraard staan ook de andere vertrouwde cursussen weer in de planning, zoals de Windows Basiscursus (klassikale cursus voor beginners), de Windows Opfriscursus, Windows Mappen & Bestanden (schep orde op uw PC), iPad/iPhone Basiscursus, Fotoalbum cursus (ditmaal uitgebreid met een levensverhaal workshop).

Helpdesk en Computercafé
De helpdesk op de maandagmiddag gaat na de kerstvakantie op 8 januari weer van start. Het Computercafé zal op 18 januari weer van start gaan. Het programma zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Inschrijven op cursussen kan men ook via
– Website www.seniorwebnuenen.nl/cursusinformatie/aanmeldencursussen.php
– Telefonisch bij Mw. Mart Lokker, 040-2840219 (bij voorkeur tussen 17.00 en 18.00 uur)

Onze cursusruimte en Computercafé is bereikbaar via de hoofdingang van de bibliotheek aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 18 (tegenover Dorpsboerderij Weverkeshof).

Reageer