NKV verliest grip

In de wedstrijd NKV – Ready ’60 stond voor de Nuenenaren het beperken van aantal tegendoelpunten centraal. De afgelopen weken waren teveel doelpunten geïncasseerd en daarom lag de focus op de verdediging. Bij de Roermondse tegenstander lopen snelle dames die graag actie naar binnen maken en één heer die ook vanuit snelheid het spel wil maken. Voldoende opties om het gevaar te beperken. Aanvallend geduld en gedisciplineerd naar de goede kansen werken.

Al gauw werd duidelijk dat het geduld op meerdere manieren op de proef zou worden gesteld. Het scorend vermogen bleef achter en met een 5-5 stand gaan rusten leek het geval te zijn, echter nog in de laatste minuut voor de rust kon de tegenstander nog eenmaal de korf vinden. Na rust wist Ready ’60 een gaatje te slaan van 3. In de achtervolging. NKV slaagde erin om gelijk te komen op 8-8. Helaas komt snel daarna Ready ’60 tweemaal tot scoren en wordt de wedstrijd in een aantal duels grimmig. Een gele kaart voor de tegenstander bevestigt dat helaas. Vanuit spel moesten de oplossingen worden gezocht om naar scores te werken. Het mocht niet zo zijn. De eindstand wordt 10-13. Verdedigend zijn de doelstellingen gehaald. Het eigen scorend vermogen liet het afweten. Korfbal vereist op alle fronten focus en discipline. Met het vierde verlies op rij wordt elk volgend duel steeds belangrijker voor de stand en daarmee handhaven. Met de toppers uit de klasse nog te gaan wordt het voor NKV een uitdagende klus om tenminste 5e in de poule te worden. Vertrouwen in en langs het veld, de juiste focus op zowel aanval als verdediging combineren en met elkaar, voor elkaar en door elkaar groeien naar de vorm die we in ons hebben.

Zaterdag komt Animo op bezoek, zowel NKV 1 als NKV 2 strijden tegen de Geldermalse korfbalvereniging, locatie Hongerman, vroeger dan normaal want om 12.45 uur is het hoofdprogramma, voorafgegaan door NKV 2 – Animo 2 om 11:30.

Reageer