Uithuilen en opnieuw beginnen voor NKV 1

Na een teleurstellend weekend een uitspraak van Olav Mol maar eens gaan toepassen: “uithuilen en opnieuw beginnen”. Dat roept hij als commentaar steevast als een opgebouwde inhaalactie mislukt bij de formule 1. NKV is niet het niveau formule 1 qua aandacht, de ontwikkeling gaat ook niet zo snel als in die wereldtop en de budgetten en de focus zijn ook van een andere orde. Waar een team van 1.500 man aan de slag is voor 2 auto’s bij Mercedes, de mindere teams doen het nog altijd met tenminste 300 man voor twee auto’s.

Het seizoen voor formule 1 is afgelopen, het seizoen voor NKV is volop bezig en de doelen zijn helder. Echter hoe gefocust is men bezig met dat doel, welke bijsturingen worden toegepast, welke updates worden wekelijks ontwikkeld?

Afgelopen weekend een teleurstellend weekend meegemaakt in proces en resultaat. Werken naar een wedstrijd toe, weten waar de kwaliteiten en de valkuilen liggen en dan is het zover. En dan lopen we achter de feiten aan. Mede door gemiste kansen die op een presenteerblaadje worden gegeven, slordig uitbrengen en vanaf de vrije worp stip/strafworp stip minder dan de helft raak. Ook afgetroefd worden op gretigheid, vechtlust en beweging bij kansen van een ander waren aan de orde afgelopen zaterdag.

OEC uit Helmond wist de groenhemden van NKV achter zich te houden in de wedstrijd die met 21-18 werd verloren door NKV 1. Pluspunt is dat het gat van 6 doelpunten halverwege de tweede helft toch werd beperkt tot 3. Veerkracht en in elkaar blijven investeren is hierbij wel aangetoond.

Tijd voor bijstellen van de middelen, updates in de samenstelling en fine tuning van de onderlinge mechanieken. Deze week focussen op het tweede deel van de uitspraak van Olaf: “opnieuw proberen”. Zondag in de thuiswedstrijden laten zien hoe we dat op hebben gepakt. NKV 1 – Ready ’60 is om 17:25 uur in de Hongerman. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt NKV 2 tegen Tilburg om 16:05. De 9e man vanaf de tribune is meer dan welkom bij beide wedstrijden.

Reageer