Selectie NKV neemt genoegen met 2 punten

Eindelijk was het tijd voor de eerste zaalwedstrijden dit weekeinde, er is lang naar uitgekeken. De ambiance, de ondergrond, de snelheid en ook een klasse hoger, toch zoveel mooier dan het veld. Voor de selectie van NKV stond er meteen een derby op het programma, PSV/lifovragen.nl. De voorwedstrijden van NKV 2 & 3 tegen de roodwitten leidden beiden tot winst voor de Nuenenaren, dat beloofde een gedreven tegenstander en een felle strijd.

De openingsfase was zenuwachtig, met meer dan gezonde spanning werd er gezocht de naar juiste openingen. Lengteverschil in voordeel van de Eindhovenaren gaf hen meer opties. NKV speelde met passie en werklust, waar geduld en overzicht helaas regelmatig ontbraken. Dat past bij een lang verwachte rentree in de derde klasse, het leverde echter wel op dat er achter de feiten aan werd gelopen. PSV/lifovragen.nl wist de kansen rondom de korf makkelijker af te ronden en leidde met rust.

Verdedigend was het zoeken binnen de afspraken naar hoeveel risico durft men te lopen in welke ruimte en tijd, welke initiatieven worden genomen, voor en door elkaar? De aanvalsacties werden snel en juist daardoor onzorgvuldig gekozen. Uitstellen naar betere kansen was het credo, echter de achterstand en het tempo leek spelers te dwingen naar overhaaste beslissingen en onnauwkeurigheid. Een 17-23 nederlaag was het gevolg.

Niet het gewenste resultaat. Het verloop van de wedstrijd legt aantal aandachtspunten bloot. Daar gaan we aan werken, met elkaar door elkaar en voor elkaar.
Komende zondag staan de eerste uitwedstrijden op het programma, DSC 5 – NKV 2 in Eindhoven en Keep Fit 1 – NKV 1 in Roosendaal. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Reageer