Cultuur Overdag op 9 en 11 november

Op donderdag 9 november wordt in Het Klooster (Nuenen) weer de maandelijkse speelhuisfilm van Cultuur Overdag vertoond. Dit keer kan gekeken worden naar ‘I, Daniel Blake’, een sociaal realistisch drama uit Groot-Brittannië.
Na voornamelijk als timmerman gewerkt te hebben wordt Daniel Blake, 59 jaar, ziek en heeft voor het eerst in zijn leven de hulp van de overheid nodig. Helaas werken ze hem bij het arbeidsbureau vooral tegen. Daniel wordt gek van het jargon, de computers en de bevoogdende begeleiders. Via de sociale dienst komt hij in contact met alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen. Daniel en Katie bevinden zich allebei in een niemandsland en zitten verstrikt in de bureaucratie van het huidige Groot-Brittannië. Maar ze hebben steun aan elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.
In 2016 won de film in Cannes de Gouden Palm voor de beste film van het festival.

Zaterdag 11 november staat de toneelvoorstelling ‘Met de Mantel der Liefde’ gepland in de theaterzaal van Het Klooster (Nuenen). Deze voorstelling wordt met zeer veel succes in Nederland en België gespeeld. Cultuur Overdag besloot, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg, deze bijzondere voorstelling naar Nuenen te halen.
In de aangrijpende monoloog maken we kennis met de 80-jarige Lowie (die veel zorg nodig heeft) en zijn zoon Kobe (die zoveel mogelijk zorg probeert te bieden). Zij proberen allebei op hun eigen manier vat op het leven te houden. Er wordt een herkenbaar beeld geschetst van de alledaagse problematiek van de mantelzorger, dicht bij de dagelijkse praktijk. Acteur Kurt Defrancq speelt zowel de rol van Lowie als Kobe.
Ter gelegenheid van de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg biedt het Steunpunt Mantelzorg alle bezoekers van de voorstelling gratis een kopje thee of koffie aan.
Voor mantelzorgers die in de gemeente Nuenen c.a. wonen en geregistreerd zijn bij het Steunpunt Mantelzorg is er een bijzondere actie. Zij kunnen een gratis toegangskaart ontvangen voor deze voorstelling. Men kan hierover contact opnemen met het Steunpunt (040-2831675).
Meer informatie over film en toneelvoorstelling is te vinden www.cultuuroverdag.nl. Toegangskaarten zijn inmiddels te koop aan de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen). Daar ligt ook de seizoensbrochure van Cultuur Overdag.

Reageer