NKV verslag afgelopen zondag

NKV 2-PSV/lifovragen.nl 2 stond afgelopen zondag op het programma. Het vaandelteam kwam dit weekend niet in actie, die hadden een week eerder het eerste veldhelft afgesloten. Wel een gedreven ploeg in actie, nadat op de donderdagtraining getraind en vooral scherp gesproken is. Voor enkele een bijzondere wedstrijd, omdat de tegenstander vier maanden terug nog volledig ploeggenoten waren. De wedstrijd werd gespeeld door twee ploegen de groenen(red. NKV) tegen de rode(red. PSV), aldus de scheidsrechter die de leiding strak in handen had en geen clubnamen noemde, maar wel stoïcijns de kleur.

Het scoreverloop gaf de krachtsverhoudingen goed aan. De rood witten namen brutaal de voorsprong, waarna de groen witten volgden en kort de voorsprong over namen. De kansen gingen heen en weer en met een gering verschil werd er gerust. In de tweede helft werd het verschil groter in het voordeel van de Eindhovense ploeg en een teleurstelling kondigde zich aan bij 11-15 in de 55e minuut. Ingrijpen vanaf de zijlijn. Nieuwe energie en strakker in de opdracht. NKV toonde wederom dit seizoen veerkracht en wist bij 15-15 met nog twee minuten te spelen nogmaals te scoren, 16-15. Een afstandsschot van de tegenstander trof doel en in de laatste aanvallen werd de korf niet meer gevonden. Gelijkspel 16-16, levert een winstpunt op voor beide. Gevoel, emotie, tegenstrijdig. Niet waar we vooraf op rekenden, meer dan na 55 minuten mogelijk leek. De neutrale toeschouwer, die in overvloed aanwezig was met de jaarlijkse fietsorganisatie als gast, was de spreekwoordelijke winnaar van vandaag.
Totaal veldhelft overzien weet NKV 2 de koploper het best te volgen in scorend opzicht, als enige concurrent méér dan 100 doelpunten. Verdedigen is ook een belangrijk onderdeel en daar valt nog veel winst te halen. Als beide taken meer in balans ontwikkelen is er nog veel mogelijk in deze poule. Ook dit verhaal wordt voortgezet vanaf april 2018. Tot die tijd, nieuw hoofdstuk met enkele nieuwe hoofdrolspelers in het team.
De laatste wedstrijden op het wettenseind zijn voor nu gespeeld, het nieuwe hoofdstuk zal plaatsvinden in de zaal waarna er vanaf 28 april weer teruggekeerd gaat worden naar het wettenseind. Het binnen seizoen start begin november met nieuwe wedstrijden en nieuwe uitdagingen voor de selectie van NKV. De winterstop duurt dan ook niet lang voor de korfbalclub uit Nuenen, dus kom vooral kijken in de hongerman.

Reageer