Kindercollege: wat wil jij later worden?

Dat weet je vast nog niet. Maar misschien wèl na het Kindercollege op zondag 5 november van Hanneke Gelderblom, in de bibliotheek in Mierlo. Want zij leert je niet alleen wat een college is, maar je gaat ook onderzoek doen. In een witte jas en met proefjes en experimenten. Net als op de universiteit.
Het kindercollege is voor kinderen die in groep 6, 7 en 8 zitten. Het college begint om 12.30 u en eindigt om 13.45 u.
De Bibliotheek zorgt natuurlijk voor een pauzedrankje, want bij een college hoort ook altijd een pauze.

Dr. ir Hanneke Gelderblom
Al die mooie afkortingen bij de naam van Hanneke betekenen dat zij na de middelbare School -het Strabrecht College in Geldrop-, op de universiteit (van Twente) heeft gestudeerd en vervolgens is gepromoveerd. Cum Laude! Dus dat is heel erg knap. En nu is Hanneke Gelderblom DE specialist op het gebied van vloeistoffysica. In 2014 won zij de FOM natuurkunde proefschriftprijs voor haar proefschrift ‘Fluid flow in drying drops’.
Hanneke heeft veel onderzoek gedaan naar de eigenschappen van vloeistoffen. In dat onderzoek heeft ze laten zien hoe het komt dat er zulke bijzondere patronen kunnen ontstaan wanneer twee verschillende vloeistoffen mengen. Die patronen zijn niet altijd hetzelfde. Hoe komt dat? Tijdens het kindercollege gaat ze dat aan de jonge bezoekers laten zien. Met een verhaal, een demonstratie en met filmpjes. En daarna mogen de jonge studenten –onder leiding van Hanneke- zelf onderzoek doen, met vloeistoffen, in petri schaaltjes en met pipetjes.

Tip: kom naar het college in oude kleren.
Ouders zijn ook van harte welkom, om het college bij te wonen en om -waar nodig- een helpende hand te bieden aan hun jonge onderzoeker.
Aanmelden voor het kindercollege kan via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op Agenda&Kaartjes. Toegangskaartjes kosten € 5,00. Begeleidende ouders hebben gratis toegang.

Reageer