Avondopenstelling CMD Nuenen

Weet u dat het CMD in Nuenen iedere dinsdag een avondopenstelling heeft van 19.00 tot 21.00 uur? Elke dinsdagavond kunt u op dit tijdstip terecht voor vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Bij binnenkomst op de Berg 22c (ingang via het Aardappelsteegje) wordt u ontvangen door een van de medewerkers van de LEV groep. Afhankelijk van uw vraag wordt met u in gesprek gegaan door een medewerker voor uw vragen rondom wonen, werk, financiën, zorg en gezondheid of voor vragen rondom opvoeding, kinderen en jeugd. Is het druk? Dan kunt u even plaatsnemen in de wachtruimte en wordt u zo snel mogelijk geholpen. Er wordt samen met u in beeld gebracht wat de volgende stap zou kunnen zijn voor u bij uw vragen en of er aanvullend iets nodig is. De medewerkers van de LEV groep zijn werkzaam op het gebied van o.a. het maatschappelijk werk, jeugd en jongeren, WMO, sociaal raadsliedenwerk en schuldhulpverlening.

Echtscheidingsspreekuur
Al bijna 30 jaar lang is er op de dinsdagavond het echtscheidingspreekuur. Een mediator en een advocaat zijn daar al jaren het vertrouwde gezicht. Het echtscheidingspreekuur is recentelijk uitgebreid met een medewerker van de LEVgroep, die ontvangt u en brengt met u de vraag in beeld. Er zal gezocht worden naar een passend aanbod bijv. relatiegesprekken, hulp bij opvoeding, informatie verstrekking of een groepsaanbod. Eigen kracht van u en uw omgeving staat hierbij centraal. Er kan gebruik worden gemaakt van een groepsaanbod op het gebied van echtscheiding b.v. ‘positief opvoeden voor gescheiden ouders’ of ‘kind en scheiding’. De advocaat en/of mediator kunnen een volgende stap zijn in het echtscheidingsproces. Voor een uitgebreid aanbod zie www.lerenmetlev.nl/zinzicht.

 

Reageer