Vijf sterren voor slaapcentrum St. Anna

Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis behoort wederom tot de topklinieken in Nederland voor slaapapneu*. Dit blijkt uit het tevredenheidsonderzoek naar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging. Aan dit onderzoek hebben meer dan 5000 patiënten meegedaan.

Sinds 2004 houdt de ApneuVereniging (Nederlandse patiëntenvereniging voor mensen met slaapapneu) elk jaar een onderzoek onder patiënten naar hun ervaringen met de klinieken. Als beoordeling worden sterren toegekend aan de ziekenhuizen en slaapklinieken, die bovengemiddeld presenteren. Het slaapcentrum van het St. Anna Ziekenhuis behaalde de maximale score van vijf sterren. Daar zijn we trots op!

Slaapcentrum St. Anna
Het slaapcentrum binnen het St. Anna Ziekenhuis biedt patiënten met het Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS), snurken en andere slaapgebonden stoornissen advies, onderzoek en begeleiding door een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een longarts, neuroloog, kno-arts, kaakchirurg, knf-laboranten en speciaal aangestelde OSAS-verpleegkundigen.

Met een verwijzing van de huisarts kunt u bij het St. Anna Ziekenhuis binnen enkele weken terecht voor een slaaponderzoek. Bel voor meer informatie met 040 – 286 4871. Of kijk op: www.st-anna.nl/slaapcentrum.

*Slaapapneu
Er wordt gesproken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) als u hevig snurkt en als u ’s nachts minimaal vijf keer per uur een apneu hebt. Een apneu is een ademstop van tien seconden, die kan ontstaan doordat tijdens het slapen de bovenste luchtwegen vernauwd raken. De gevolgen van onbehandelde slaapaneu kunnen op persoonlijk vlak veel impact hebben. Kijk voor meer informatie op www.apneuvereniging.nl.

Reageer