Sint Maarten met lampionnen en liedjes

Op 11 november wordt in de wijk rondom basisschool de Dassenburcht ook dit jaar volgens traditie Sint Maarten gevierd. Buurtbewoners verwachten weer een heleboel kinderen aan de deur die hen verrassen met mooie, (zelfgemaakte) lampionnen en liedjes om hen daarna te belonen met iets lekkers. Op 11 november worden kinderen om 17.15 uur verwacht op het schoolplein van de Dassenburcht.

Sint Maarten
Sint Maarten is gebaseerd op de legende van Sint Martinus die zijn mantel deelde met een bedelaar. Maar ook op het lichtfeest waar appeltjes en kastanjes gepoft worden boven het vreugdevuur, omdat de winter in aantocht is.

Samen knutselen
Op woensdagmiddag 9 november kunnen kinderen in de aula van de Dassenburcht van 14.00 uur tot 15.30 uur samen met hun ouders werken aan hun mooiste lampion. Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd van €2,00 per kind (voor leden van BOA is de bijdrage €1,00).

Inschrijven
Om mee te doen met de (knutsel)activiteit is het belangrijk om de kinderen in te schrijven. Hiervoor kunt u een briefje met familienaam, telefoonnummer, aantal deelnemers aan de knutselmiddag en aantal deelnemers aan de lampionnentocht. Dit mag u samen met de bijdrage voor 3 november inleveren op Jacob Catsstraat 44 in Nuenen.

Programma op 11 november
17.15 uur Verzamelen op het schoolplein De Dassenburcht.
17.30 uur – 19.00 uur Met de lampionnen zingend langs de deuren, onder begeleiding van
eigen ouders.
18.15 uur – 19.15 uur Warme chocolademelk drinken op het schoolplein (vrijwillige bijdrage
voor de ouders).

De kinderen lopen in de Jacob Catsstraat, Van Maerlantstraat, Meidoornstraat, het Andriesplein en de Wilgenstraat.

Reageer