Programma Computercafé Seniorweb

Het Computercafé van SeniorWeb en bibliotheek Dommeldal heeft weer een nieuwe reeks van 10 presentaties op het programma staan. Ook dit maal weer een scala aan onderwerpen die allen met computer, tablet of smartphone te maken hebben.

12 oktober: Eenvoudige fotobewerking
Google heeft de ondersteuning van het populaire programma Picasa beëindigd.
In het Computercafé wordt u een paar van de beste gratis alternatieven getoond en ziet u wat u zoal met deze fotobewerking programma’s doen kunt.

19 oktober: ***Herfstvakantie***

26 oktober: Kaart maken met Google Maps
Hoe maakt u mooie kaarten van uw eigen (vakantie-)reizen met daarop koppelingen naar bezienswaardigheden en foto’s zodat u deze overal op kunt roepen. Het Computercafé geeft een workshop waarin u dit allemaal leert.

2 november: PC indelen en geordend houden
Deel uw PC op een verstandige manier in, met meerdere partities, en sla al uw bestanden op een logische manier op in mappen en submappen.

9 november: Google Agenda
Het bijhouden van uw agenda wordt vergemakkelijkt als u gebruik maakt van Google Agenda. Deze is namelijk overal te bekijken, wordt automatisch gesynchroniseerd en er kan ook iemand anders agenda aan gekoppeld worden.

16 november: Keuze Android tablet/smartphone
Bij de aanschaf van een tablet of smartphone wordt u geconfronteerd met een scala aan merken en types, met ook nog eens meerdere Android versies.
Het Computercafé probeert hierin duidelijkheid te verschaffen.

23 november: Word Tips
Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma. We gebruiken het bijna allemaal, maar weten wel wat het programma allemaal in zich heeft?
Het Computercafé geeft u tips om Word creatiever te gebruiken.

30 november: Fotoalbum met Levensverhaal
Een fotoalbum met teksten is een ideaal medium om een levensverhaal van uzelf of van familieleden vast te leggen. Samengevoegde foto’s en teksten leveren een mooi en blijvend document op. Het Computercafé laat zien hoe u dit maakt.

7 december: Slimmer zoeken
Alles wat we niet meteen weten proberen we op te zoeken in Google.
Een zoekopdracht in Google geeft echter een overdaad aan antwoorden. Hoe zorgen we er voor dat we het gewenste antwoord krijgen?

14 december: Veilig werken met uw computer
Ga op een veilige manier om met Windows 10. Belangrijk hierbij zijn o.a. het gebruik van WIFI, het surfen op internet, het ontvangen van e-mail en het opslaan van gegevens in de cloud. Het Computercafé laat zien wat wel en wat niet veilig is.

21 december: Handige Android apps
Voor tablets en smartphones bestaan er inmiddels meer dan 2 miljoen apps. Welke van deze apps zijn voor ons nuttig of leuk? Wat kunnen we bv gebruiken om te communiceren en te navigeren? Het Computercafé geeft u wat tips hierin.

Reageer