Open dag SeniorWeb Nuenen

Het vakantieseizoen nadert zijn einde en dus breekt er voor SeniorWeb Nuenen ook weer een nieuw seizoen aan. Naast een aantal vertrouwde activiteiten zijn er dit seizoen ook weer een aantal nieuwe zaken te verwachten.

OPEN DAGLogo-Nuenen-OD
Het seizoen wordt traditioneel geopend met een open dag, dit jaar op zaterdag 16 sept. van 10.00 tot 15.00 uur in het cursuslokaal in de bieb (Jhr. Hugo van Berckellaan 18).
Hier vind u alle informatie over de activiteiten van SeniorWeb en kunt u inschrijven voor een nieuwe cursus, die dag zelfs met 10% korting op het cursusbedrag.

HELPDESK
De vertrouwde helpdesk op de maandagmiddag (start op 4 sept.) blijft in principe gratis, maar er wordt wel een bus geplaatst voor een vrijwillige bijdrage. Mocht de hulpvraag echter een echte les zijn, dan kan er een afspraak gemaakt worden voor een privéles (tegen betaling) door een van de docenten op de maandag- of woensdagmiddag.

CURSUSSEN
Naast de vertrouwde en ongewijzigde cursussen voor Windows beginners (Basis en Internet/Email) en gevorderden (Opfriscursus), de Tabletcursussen, de Fotoalbumcursus en de Mappen & Bestandencursus zijn er dit seizoen de volgende nieuwigheden te verwachten:
· Cursus Android Smartphone: Voor echte beginners een kennismaking in twee lessen, uitgebreid met een aantal lessen voor mensen die over bepaalde onderwerpen meer willen leren.
· Werken met een Mac: In het verleden heeft men mensen met een Apple computer altijd moeten teleurstellen, maar een nieuwe docent neemt dit nu voor z’n rekening.
· Fotobewerking: Er wordt bekeken welk programma het meest geschikt is om het populaire en eenvoudige programma Picasa te vervangen.
· Klik & Tik: Onder deze titel verzorgt de organisatie oefenen.nl online cursussen waarop de echte beginners in hun eigen tempo onder begeleiding met de computer kennis kunnen maken. In de Geldropse bibliotheek waren deze cursussen heel populair, vandaar dat men er Nuenen ook mee wil starten. Informatie hierover volgt.
· Werken met de DigiD: Dankzij subsidie van de bibliotheek kan deze cursus dit seizoen tegen zeer lage kosten gegeven worden.

COMPUTERCAFÉ
De Computercafé presentaties starten weer in de loop van oktober. Informatie hierover kunt u later verwachten.

Tot ziens op onze Open Dag op zaterdag 16 september. Naast de 10% korting op de cursusprijzen krijgt u dit seizoen ook een jaar gratis lidmaatschap van de landelijke SeniorWeb organisatie.
Voor diegenen die zaterdag verhinderd zijn is er op woensdag 20 september van 19.00 tot 20.00 alsnog gelegenheid om in te schrijven.

Reageer