Activiteitenkalender

Nu in Toen: boeren-interieurs
9 september – 31 decemberFototentoonstelling over historische boeren-interieurs. Marie Louise Nijsing vond in de omgeving van Nue-nen nog enkele boerderijen met authentieke interieurs. Alsof de tijd stil stond. Een indringend portret.

Open Monumentendag
10 september
Heemkundekring ‘De Drijehornick’ (genoemd naar de driehoek Gerwen-Nuenen-Nederwetten) organiseert samen met de Stichting Dwersverband de verenigingenmarkt rond het Park.

Vincent van Gogh Photo Award
16 september t/m 8 oktober
Grote openlucht tentoonstelling van de 50 beste foto’s. Met als thema: Human & Nature, door de ogen van Vincent van Gogh. Basis hiervoor is Vincents uitspraak ‘Als je echt van de natuur houdt, zul je schoonheid overal vinden!’

BrabantNacht2017
23 september
In het donker zie je meer… ! Ontdek bijzondere plekken als het Van Gogh kerkje (met muzikaal optreden), de Opwettense Molen en fiets niet onder, maar over de Zuid-Franse sterrenhemel op het Van Gogh-Roosegaarde fietspad.

KunsT met een grote T
23 en 24 september
Kunstroute langs huizen in het centrum van Nuenen. De bewoners stellen hun woonruimte beschikbaar aan lokale kunstenaars om te exposeren. Gratis evenement dat al weer voor de 8e keer wordt georganiseerd.

Opening Galerie Bonnard
28 september – 15 oktober
Openingsexpositie met kunstwerken in hedendaags realisme en figuratieve kunst van 40 kunstenaars. In de omgeving van Nuenen zijn schilders ‘en plein air’ aan het werk te zien. Muzikale afsluiting van de eerste expositie met een optreden van gitarist Harry Hendriks en zangeres Danielle Lous.

Pop-up restaurant in Vincentre
29 en 30 september
Ervaar het Vincentre bij kaarslicht, wandel met een glas wijn door de expositie, hoor de verhalen van enkele gidsen, luister naar muziek en geniet van het heerlijke diner. Een verrassende en onvergetelijke culinaire avond in het Vincentre.

Panoramaschilderij
30 september en 1 oktober
Een panorama van 45 schilderijen (90 meter) die het hele leven van Van Gogh verbeelden. Nog één keer allemaal te zien. Dit weekend worden de schilderijen verkocht. Met de opbrengst gaat Vincentre nieuwe vormen van onderwijs voor de jeugd toepassen.

Reageer