Vleermuizen spotten

Op 5 september om 20.00 uur houdt Leo Klok, lid van de vleermuizengroep Noord-Brabant, een lezing over voorkomende vleermuissoorten. Vleermuizen roepen ook heden ten dagen nog in onze moderne en ruimdenkende wereld vrees, schrik en afschuw op. Zoekt men naar de oorzaken daarvan, dan blijkt dat slechts weinig mensen in detail iets weten over het voorkomen en leefwijze van deze unieke vliegende zoogdiertjes. Hopelijk kunnen we deze avond een tip van de sluier oplichten en duidelijk laten zien en horen hoe belangrijk deze diertjes zijn in onze omgeving.

Na een korte lezing gaan we in het donker op pad om buiten in de buurt van water, met behulp van een bat detector vleermuizen waar te nemen.

Plaats: de IVN-ruimte in het Klooster en de omgeving van het gemeentehuis
Info: Kees Planken, tel: 0402421423

Op last van de brandweer mogen er slechts 50 mensen in de IVN-ruimte.

Reageer