Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Op zondag 3 september 2017 is er in het Van Gogh Kerkje weer een Taizé-vesper. De eerste na de zomervakantie!. Het thema is dit keer: ‘Nieuwe Leven’. Het seizoen gaat alweer beginnen en de vraag is natuurlijk wat staat ons allemaal te wachten na de vakantie. Fijn om even een moment te vinden, om even stil te staan bij de geheimen van het dagelijkse leven.
In het sfeervolle kerkje zijn er momenten van stilte, maar er zullen ook liederen uit Taizé worden gezongen. Ook deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn ook korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, ze worden ook wel ervaren als een mantra. Paul Weijmans begeleidt op de piano.

Ook in het nieuwe seizoen zijn de vespers altijd op de eerste zondag van de maand. Voor het komend seizoen zijn dat de volgende datums:
voor 2017: 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december
voor 2018: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei, 3 juni en op 1 juli. Op 5 augustus zal op dat tijdstip weer het jaarlijkse Zomeravondconcert door Paul Weijmans worden gegeven.

De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.

Reageer