21 sept. en 19 okt.: Een doos vol blijheid

Mantelzorgers spelen een cruciale rol in het leven van mensen met o.a. dementie. Veel mantelzorgers voelen zich vaak overbelast en om hen te ontlasten, een ontspannen moment en handvatten te bieden om de soms moeizame relatie te verbeteren, is er door het Kunstkwartier in samenwerking met de mantelzorg-consulenten van de LEV groep een workshop ontwikkeld : Een Doos vol Blijheid

Tijdloos: Samen werken aan een dementievriendelijke gemeente
Tijdloos Nuenen is een project van het Kunstkwartier dat in samenwerking met Archipel, LEV groep, Initiatiefgroep voor mensen met dementie, Parochie heilig kruis ,PKN, KBO, en PVGE wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Nuenen.

‘Een Doos vol Blijheid’
Tijdens deze workshops worden er al wandelend gesprekken gevoerd, ervaringen gedeeld en mooie & fijne herinneringen opgehaald. Vervolgens worden verschillende media, zoals foto’s, recepten en illustraties, gebruikt om al deze ervaringen om te zetten in beelden. Het resultaat is een ‘Doos vol blijheid’ waarvan je graag het deksel optilt om er zelf en samen met de zorgvrager weer eens in te kijken. Deze doos laat de mantelzorgers weer op een andere manier kijken naar de relatie met degene die ze verzorgen, en kan worden gebruikt om samen mooie momenten te herleven en positieve verbinding te creëren.

Inschrijven voor ‘Een Doos vol blijheid’?
Deze activiteit bestaat uit twee bijeenkomsten op donderdag 21-09-2017 en 19-10-2017 van 13.30 tot 15.30 uur, op locatie Goudvinkhof 12a te Nuenen
Er is ruimte voor twintig deelnemers. Inschrijven kan door voor 15 september een mail te sturen naar steunpuntmantelzorg.nuenen@levgroep.nl of door u aan te melden bij het steunpunt mantelzorg Berg 22, Nuenen of te bellen naar 040-2831675.

Meer weten over Tijdloos? Meer weten over wat er allemaal rondom project Tijdloos gebeurt? Kijk dan op Facebook.com/Tijdloos Nuenen

Reageer