Rollatorcheck door fysiotherapie Kwiek

Op dinsdag 3 oktober, van 13.00 uur tot 16.00 uur, kunnen mensen bij fysiotherapie Kwiek hun rollator gratis laten nakijken op veiligheid, afstelling en slijtage. De rollatorcheck is een APK betreft het onderhoud en gebruik van het loophulpmiddel. Goed onderhoud aan de rollator is van belang om ongelukken te voorkomen. Daarbij hoort ook advies over de aanschaf van een goede rollator en het gebruik van een rollator. Ook mensen die overwegen om een rollator te gaan gebruiken zijn welkom.

Tijdens dit spreekuur kunt u rollators uitproberen of uw rollator laten controleren op gebreken. Zijn de remmen goed afgesteld? Hoe loop ik een stoep op en af? Hoe is de houding tijdens het lopen achter de rollator?
Kleine reparaties kunnen meteen uitgevoerd worden door de monteur. U kunt uw rollator opnieuw laten afstellen.
Voor vragen en toelichting over het gebruik en de toepassing van de rollator zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten aanwezig: Ellen Raessens en Lieke Braam.

De rollatorcheck wordt georganiseerd door Fysiotherapie Kwiek, in samenwerking met Hulpmiddelenwereld. Aanleiding is de landelijke aandacht voor valrisico en -preventie in de jaarlijse Valpreventieweek.

Reageer