Provincie neemt regie over bij herindeling Nuenen

De provincie Noord-Brabant neemt de regie over in het proces van de gemeente Nuenen om een fusiepartner te kiezen. Gedeputeerde Staten hebben dat besloten, omdat de gemeenteraad van Nuenen er niet in is geslaagd om op tijd een keuze te maken.

,,In het licht van het aanhoudende gebrek aan bestuurskracht van Nuenen zal de provincie actief de gesprekken op gang brengen tussen de gemeenten Nuenen en Son en Breugel en Eindhoven”, laat de provincie weten in een verklaring.

Het overleg begint op 15 augustus en duurt maximaal zes maanden, aldus de aankondiging. De provincie zal de uitkomsten verwerken in een herindelingsplan waar iedereen op kan reageren. Vervolgens nemen Provinciale Staten, de minister en de Tweede Kamer een beslissing.

Reageer