Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Aanstaande zondag is de laatste Taizévesper van het seizoen. De afgelopen weken hebben we goed gemerkt dat de zomer is begonnen! Soms was het te warm, soms was het te droog, soms was je te loom om iets te doen, mijmeren, stil worden en denken aan van alles wat je te binnen schiet. In de komende Taizévesper zullen we ‘stil-staan’ bij het thema ‘volgen’. Ben jij ook zo’n volgzaam type, of….?

Door in deze vesper de tijd te nemen en te bezinnen en proberen te zoeken naar dát moment. De stilte en het luisteren zijn die momenten voor overdenken en mediteren.
Rust vind je ook tijdens het zingen of het luisteren naar mooie meditatieve liederen uit Taizé. Deze liederen uit Taizé zijn eenvoudig en mooi van melodie. Door deze melodieën een aantal keren achter elkaar te zingen, of door er alleen maar naar te luisteren, ervaar je verstilling en kom je tot rust.

In augustus is er geen Taizévesper, maar speelt Paul Weijmans weer zijn jaarlijkse ZOMERAVONDCONCERT. Na de zomervakantie is er wel een vesper in september.

De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek. Iedereen is welkom!

Reageer