Catharina trots op kwaliteitskeurmerk

Het Catharina Ziekenhuis heeft voor de vijfde keer op rij het belangrijkste ziekenhuisbrede kwaliteitskeurmerk ontvangen. Het Nederlands instituut voor Accreditatie in de zorg (NIAZ) geeft dit keurmerk aan ziekenhuizen waar patiënten kunnen rekenen op goede en veilige zorg. In een bomvolle congreszaal overhandigde directeur Kees van Dun van het NIAZ vanmiddag het keurmerk aan Piet Batenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis.

Begin april waren externe auditoren van het NIAZ een week lang aanwezig in het Catharina Ziekenhuis. Gekeken werd of sprake is van veilige zorg, verantwoorde zorg en van een verbetercultuur. Dat zijn de drie noodzakelijke voorwaarden voor een accreditatie. Het ziekenhuis behaalde ruim 99 procent van alle zogenoemde ‘gouden’ criteria. “Een bijzonder goed resultaat waar we heel trots op zijn”, aldus Batenburg.

Reageer