Dagje uit naar eventing Nuenen

Op 15 juli 2017 wordt de 2de editie van Eventing Nuenen georganiseerd. Deze wedstrijd voor paarden en pony’s vindt dit jaar plaats op het terrein van Limcom Stables.Eventing is een tak van de paardensport waarbij de deelnemers verschillende vaardigheden laten zien. Ze beginnen met een dressuurpoef. Daarna wordt er een springparcours afgelegd en tenslotte gaan ze het bos in voor de cross. Tijdens de cross komen de deelnemers verschillende spectaculaire natuurlijke hindernissen tegen zoals boomstammen, hekken of een waterpartij. Degene die het best gepresteerd heeft op alle onderdelen, wint de wedstrijd.

Inmiddels is de inschrijving gesloten en doen er meer dan 200 ruiters mee, uit heel Nederland. Het belooft een leuke dag te worden voor zowel ruiter als toeschouwer. Toeschouwers kunnen het crossparcours lopen en ondertussen genieten van de deelnemers die in hoog tempo langs komen. Daarnaast is er een strodorp aanwezig met leuke stands.

Op 15 juli 2017 is iedereen welkom om kennis te maken met deze indrukkwekkende tak van de paardensport. Op de website van Eventing Nuenen (www.eventing-nuenen.nl) is meer informatie te vinden. Het is ook mogelijk om je via de website op te geven als vrijwilliger en zo de wedstrijd echt van dichtbij mee te maken. Je kunt ook een steentje bijdragen middels een donatie.

Reageer