‘Smeulders = Open’ met Ellie Kuijpers

In de enige openbare kunsthuiskamer van Nuenen zijn in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 mei de schilderijen en mozaïeken van Ellie Kuijpers te zien. U bent van harte welkom om ’s middags een kijkje te komen nemen in dit unieke pand aan de Beekstraat 23. Wim en José ontvangen u hartelijk, de deur staat weer open!

Ellie schildert al een jaar of 25 en heeft wel schilderlessen gevolgd, maar is vooral autodidact. Ze tekent en schildert al vanaf haar 16e. Ze is op de Beekstraat geboren, vlak voor het huis waar ze nu gaat exposeren, maar haar geboortehuis bestaat niet meer. Haar grootouders (de familie Smeulders) woonden aan het begin van de Beekstraat en hadden daar een kruidenierswinkeltje.

De stijl van Ellie’s schilderijen is zowel realistisch en romantisch als abstract. Haar inspiratiebronnen zijn mooie plekjes op vakantie, de natuur, dieren en kleuren. Schilderen geeft haar rust. Als ze eenmaal bezig is, kan ze er niet mee stoppen. Via een vriendin kwam ze een aantal jaren geleden in contact met mozaïek en sindsdien heeft ze zich die techniek eigen gemaakt. Ze maakt o.a. koppen, vazen en spiegels. Voor de kop van de Tovenaar van Oz sloeg ze het koffieservies van haar moeder aan stukjes, toen het overbleef uit haar moeder’s inboedel na haar overlijden. Zo kreeg het karakteristieke servies een mooie bestemming en een nieuw leven.

‘Smeulders = open’ presenteert: Ellie Kuijpers
zaterdag 27 en zondag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur
Beekstraat 23, Nuenen

Reageer