Dag van de Bouw – zaterdag 20 mei

Op zaterdag 20 mei 2017 is de jaarlijkse Dag van de Bouw. Op deze dag, een initiatief van brancheorganisatie Bouwend Nederland, openen bedrijven uit de bouwbranche deuren die anders gesloten blijven voor het publiek. Men kan tijdens deze dag een kijkje achter de schermen nemen bij een project in de buurt, zodat kennisgemaakt kan worden met de vele facetten die de bouw kent.

Ban Bouw doet dit jaar voor het eerst mee aan de Dag van de Bouw. Het Nuenense aannemingsbedrijf heeft twee projecten aangemeld: De Vank en het ernaast gelegen Savant van Lenthof – in het hart van Nuenen.

De Vank is het voormalig parochiehuis. Het strippen is daar nu in volle gang, en er is gestart met het transformeren naar zes exclusieve woningen. Veel Nuenenaren kennen De Vank en hebben er herinneringen aan. Ban Bouw hoopt dat veel geïnteresseerden gebruikmaken van de gelegenheid om het monumentale pand nog eens te bezoeken voordat de kopers de sleutels in ontvangst nemen. Er zijn mensen van Ban Bouw en projectontwikkelaar Rezidenz aanwezig om mensen rond te leiden en te informeren over het bouwproces.

Pal naast De Vank verrijst het Savant van Lenthof; een woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Drie weken geleden is daar het hoogste punt bereikt. Er zijn medewerkers van Savant aanwezig om mensen die geïnteresseerd zijn in woonruimte in het Savant van Lenthof te informeren.

Op 20 mei staat vanaf 10.00 uur de koffie klaar en zijn de poorten geopend. Het bouwterrein – gelegen aan de Kerkstraat 7 in Nuenen – sluit om 16.00 uur. Voor de kleintjes is er een leuke attentie.

 

 

Reageer