NKV 2 – Tilburg 3 21-18

Afgelopen zondag stond alleen NKV 2 – Tilburg 3 op het programma, aangezien de wedstrijd van het NKV 1 verplaatst is naar a.s. donderdag. Tilburg 3 is een redelijk bekende tegenstander met enkele bekende spelers. In de heen wedstrijd werd nipt verloren met 9-8, en in de zaal werd nog gewonnen tegen een mix van spelers uit het derde en vierde van Tilburg. Echter, wist de tegenstander in de afgelopen wedstrijden een indrukwekkende reeks neer te zetten. Met gemiddeld 20 goals en een ruim verschil werden tegenstanders aan de kant gezet.

Nadat op de voorafgaande donderdagtraining de vakken waren gemaakt en uitgeprobeerd was het strijdplan gemaakt. Zo simpel als het gezegd werd, moest het ook uitgevoerd worden. De tegenstander mag niet komen tot hun 20 goals en NKV 2 moet er vanaf minuut één staan. Dit laatste bleek in de voorafgaande wedstrijden een probleem te zijn.

Na 8 minuten spelen stond er een mooie 6-2 voorsprong op het scorebord. Helaas ging het daarna niet meer zo makkelijk. Er werd vergeten af te ronden en Tilburg wist zelfs de voorsprong over te nemen. Na z’n 20 minuten spelen was de stand 6-8 geworden. Na een periode zonder scores voor NKV werd de korf eindelijk weer gevonden. Met enkele mooie ballen langs de korf en prima afstandsschoten werd de voorsprong weer gepakt. De rust werd ingegaan met een ruststand van 12-10.

Na rust moest NKV weer terug naar die vier verschil. Gefocust blijven in de verdediging en scherper zijn op de afvallende ballen. Echter was het lastig om uit te breiden naar een verschil van vier goals. Het gat van drie werd vaak gemaakt, maar Tilburg bleef zich sterk verzetten tegen de vier verschil. Met nog vijf minuten op de klok en een voorsprong van twee doelpunten was het zaak om de wedstrijd uit te spelen In de slot fase werd Tilburg onrustig in haar spelopzet en in haar afronding waardoor uiteindelijk het verschil gezet kon worden op drie. Eindstand 21-18

Een prima eindresultaat, wat resulteert in een mooie stand in de poule. In de poule heeft de nummer een (DKC) 13 punten, de nummers twee (NKV, PSV en Crescendo) 12 punten en de nummers drie (Tilburg en Juliana) 11 punten. Daarbij moet Tilburg nog één wedstrijd inhalen waardoor de verschillen bij elkaar blijven liggen. Met nog drie wedstrijden te spelen is dan ook nog alles mogelijk. Wordt NKV 2 6de of worden ze misschien wel 1ste. Met nog wedstrijden tegen Conventus, Juliana en DKC heeft NKV 2 het helaas niet in eigen hand. Dus wordt het een gevalletje gewoon drie keer winnen en dan zien we wel. Volgende week wordt er uit in Zwijndrecht gespeeld tegen Conventus 2.

Reageer