Dansen en genieten met Johnny Rosenberg

De vonken zullen er vanaf springen op 3 juni in Het Nuenense Klooster. Musici en artiesten treden voor het goede doel belangeloos op, en dat zijn niet de eerste de beste. Het Johnny Rosenberg Trio komt met swingende gypsy jazz, African Lembo verzorgt een denderende djembé-presentatie, Twan Bots komt evergreens zingen uit de roaring sixties, jazzformatie Dwaal2 vertolkt eigenzinnig repertoire en The Band o’ Men brengt sfeervolle akoestische nummers.

Het benefietfestival, georganiseerd door Don Croonenberg en Greet de Bruijn, krijgt ondersteuning van De Wilde Ganzen. Don Croonenberg: ‘Met Stichting MOV uit Eindhoven werken we al een poos aan onderwijs voor jonge meisjes in midden-Kenia, maar voedsel- en watergebrek hebben de afgelopen tijd voor veel problemen gezorgd. De veestapel is sterk uitgedund. Vee is echter vrijwel het enige waar de mensen van kunnen bestaan, dus is het hoog tijd om in actie te komen om de zelfredzaamheid van de lokale gemeenschap te versterken. We richten ons op geiten omdat dit de enige dieren zijn, naast kamelen, die tegen het klimaat bestand zijn. Echt fantastisch dat al die muzikanten zich belangeloos inzetten, en chapeau voor Het Klooster dat graag gastheer van dit festival wil zijn.’

Greet de Bruijn: ‘Behalve de muziek is er meer te doen. We laten korte filmclips zien waarop de mensen uit Kenia zelf uitleggen hoe nijpend de situatie is. Er komen studenten langs met een ludieke actie. Er is een loterij en er wordt gezorgd voor Afrikaanse versnaperingen. Dit wordt een festijn waar je later met plezier aan zult terugdenken. Veel muziek, veel te doen en te weten dat je je medemensen in Kenia hebt kunnen helpen, dat geeft een goed gevoel. Dat De Wilde Ganzen ons project geadopteerd hebben, dat zegt ook wel wat.’ Als bedrijven of organisaties zich aangesproken voelen om mee te doen, stuur dan een berichtje naar www.loyaalleven.nl.

3 juni, Het Klooster in Nuenen
Van 20.00 tot 00.30
Entree: tot 18 jaar: €10,-
18-64: €20,-
Vanaf 65: €15,-
Kaartjes: via www.loyaalleven.nl of op de dag zelf aan de kassa bij Het Klooster
Meer weten? Bel Don Croonenberg; 0621930746

Reageer