Op zoek naar jouw verborgen verleden

Ze zijn super enthousiast, de medewerkers van Heemkundekring Myerle, uit Mierlo. Zij bemannen het Genealogiecafé, in de Bibliotheek in Mierlo. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand, van 11.00 tot 13.00u.

Zelf komen ze uit Geldrop of Mierlo. Maar de mannen van de Heemkundekring bezitten een schat aan informatie over namen, families en geschiedenissen, uit héél Brabant. Want er blijkt nog zo veel te vinden over de vroegere bewoners in onze regio en over de plek waar zij woonden. Zo is er van veel adressen nog na te gaan wie er wanneer woonden en wat er zich afspeelde. En wat te denken van al die oude documenten die nog getuigen van de textielgeschiedenis in onze regio?

Maar wil je liever weten waar jouw voorouders vandaan komen? Kom dan eens kijken in de bestanden op de computer in het Genealogiecafé. Daar vind je bijvoorbeeld nog huwelijksaktes uit een ver verleden.
Misschien heeft er een voorouder van jou in Breda of in Den Bosch gevangen gezeten? Ook dat is te vinden in het Genealogiecafé. Compleet met de documenten vol details over het vergrijp. De Heemkundekring heeft zelfs toegang tot officiële bronnen bij het Ministerie van Defensie. Zodat je de namen kunt vinden van de militairen uit onze regio, die in het leger van Napoleon dienden.
Zo brengt De Heemkundekring langzaamaan heel de omgeving, zoals deze er vroeger uitzag, tot leven. En zo kom je in het Genealogiecafé héél veel te weten over jouw eigen voorouders. Je legt, met een beetje hulp, jouw verborgen verleden helemaal bloot en je schrijft jouw eigen geschiedenis.

Bibliotheek Dommeldal heeft de taak om bronnen te ontsluiten en faciliteert dan ook graag het Genealogiecafé, in de vestiging Mierlo.

Na de decembersluiting start het Genealogiecafé weer op zaterdag 9 januari, vanaf 11.00uur. Toegang gratis.

Kom je uit Geldrop-Mierlo, Nuenen of Son & Breugel? Kom een foldertje halen in de bieb, of loop –vrijblijvend- eens binnen en ontdek wat er allemaal te vinden is over jouw voorouders. Heb je ook nog oude documenten in je bezit? Zoals het trouwboekje van je ouders? Neem het mee, dat zoekt makkelijker en sneller. Neem ook een USB-stick mee, zodat je gevonden gegevens kunt overzetten naar je eigen computer.

Welkom in het Genealogiecafé, van 11.00-13.00u, in de Bibliotheek in Mierlo. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand.

Reageer