Dierenrijk: pasgeboren chimpansee heet Kibibi! 

De babychimpansee die Dierenrijk precies een week geleden mocht verwelkomen heeft de naam Kibibi gekregen, wat ‘kleine dame’ betekent in het Afrikaans-Swahili. Meer dan 500 dierenliefhebbers stemden de afgelopen dagen op de website van Dierenrijk op hun favoriete naam voor de chimpansee.

De verzorgers van Dierenrijk zijn ontzettend blij met Kibibi als naam voor de pasgeboren chimpansee. “Het is echt een passende Afrikaanse naam en Kibibi klinkt lekker vlot! Het gaat super goed met de kleine dame, ze drinkt goed en moeder Christa heeft haar begin deze week ook al voor het eerst mee naar buiten genomen”, zegt hoofd dierverzorging Stephan Rijnen.

Fotowedstrijd
Chista en Kibibi zijn nu zowel binnen als buiten zichtbaar voor alle bezoekers van Dierenrijk. Wie hen mooi op de foto weet vast te leggen kan meedoen aan een speciale fotowedstrijd op de website van Dierenrijk. Elke maand wordt een winnaar van de leukste of mooiste foto van Kibibi gekozen, die een mooi presentje krijgt en automatisch kans maakt op een heel speciale prijs: meehelpen met een voedersessie bij Kibibi wanneer ze volgend jaar haar eerste verjaardag mag vieren.

 


Moeder Christa en haar Kibibi 

 

Reageer