Van Dam bezoekt Opwettense Watermolen

Op donderdag 27 oktober 2016 bezoekt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) Van Gogh National Park. Van 18.05 tot 18.35 uur is hij te gast in de Opwettense Watermolen aan de Opwettenseweg 203, 5674 AC in Nuenen.

Van Dam bezoekt Nuenen in het kader van de publieksverkiezing ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’ (www.mooistenatuurgebied.nl), een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Van Gogh National Park is in de race voor deze titel, waarvan de uitslag op 31 oktober bekend wordt gemaakt.

TV opname door Lokale Omroep Nuenen 
LON  zal van dit bezoek een korte TV registratie maken die vanaf aanstaande zondag 11.00 uur in de uitzending te zien zal zijn (onder voorbehoud).

Programma
De staatssecretaris arriveert om 18.05 uur bij de Opwettense Watermolen. Na de presentatie van de bestuurders inzake de samenwerking en opzet van het Van Gogh National Park, beantwoorden de staatssecretaris en bestuurders Van Gogh National Park tussen 18.20 uur en 18.30 uur vragen van de pers.

Over Van Gogh National Park
Van Gogh National Park strekt zich uit van de Oostelijke Langstraat bij Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen tot Het Groene Woud met onder meer de Oisterwijkse Vennen, de Kampina en De Mortelen. Landschapsorganisaties, gemeenten en provincie spraken met elkaar af deze bijzondere natuurgebieden met elkaar te verbinden, waardoor één groot Nationaal Park in Midden-Brabant ontstaat. Het National Park vernoemen naar Vincent van Gogh komt voort uit respect en ontzag voor de meesterschilder en diens toewijding aan de natuur en het Brabantse landleven. Hij liet zich erdoor inspireren, getuige de talrijke Brabantse taferelen die hij schilderde en in zijn brieven beschreef. De Opwettense Watermolen is zo’n inspiratiebron. Verschillende Van Gogh-werken tonen de watermolen, die hij tekende en schilderde tijdens zijn omzwervingen rond Nuenen.

 

Reageer