Lezing over kevers in ons land bij IVN Nuenen

Op maandag 10 oktober, vanaf 20.00 uur, is er in Het Klooster een lezing over de wereldwijd meer dan 300.000 keversoorten. Kevers behoren daarmee tot de diergroep met het grootste aantal vertegenwoordigers. Voor Europa komen we daarbij uit op zo’n 20.000 soorten en voor Nederland op 4000.

Het moge duidelijk zijn dat je op je wandeling niet zomaar iedere kever kunt benoemen. In de lezing ‘Kevers in ons land’, die gegeven wordt door Gerard Compiet, is gekozen voor die kevers die wat meer tot de verbeelding spreken en die u op uw wandeling tegen kunt komen. Dus bijvoorbeeld kevers uit de familie der loopkevers, bladsprietkevers, mestkevers, boktorren, kniptorren, snuitkevers, enzovoorts.
Het gaat daarbij niet alleen om het herkennen van de diverse soorten maar zeker ook om wat meer te weten te komen over de vaak buitengewoon interessante leefwijze van deze insecten.
Kortom: Wie wat meer ingevoerd wil worden in het leven der kevers en daardoor meer wil kunnen genieten van zijn uitstapjes in de natuur, is maandag 10 oktober vanaf 20.00 uur van harte welkom bij IVN-Nuenen in het Klooster, Park 1 te Nuenen.

De toegang is gratis doch de ruimte is beperkt tot 50 personen.
Info: Kees Planken, 040-2421423 of www.ivn.nl/nuenen

Reageer