Gevraagd Vrijwillige Techneuten

Komt u ons helpen als vrijwilliger op het Strabrecht College? Voor het vak Brainport en Techniek zoeken wij Vrijwillige Onderwijs Assistenten die de docent komen helpen bij praktijklessen en projecten. U hoeft niet perse zelf verstand te hebben van techniek. Als u geïnteresseerd bent kunt u ook wat betekenen, denk daarbij aan werkzaamheden als:

 klaarzetten (instructie)materiaal en gereedschap;

 ondersteunen leerlingen bij allerlei werkzaamheden;

 beantwoorden van vragen van de leerlingen;

 uitvoeren van lichte administratieve werkzaamheden, al of niet met de computer;

 toezicht houden op veilig werken in het praktijklokaal samen met de docent;

 inbrengen ideeën / aanbrengen verbeteringen in bestaande projecten.

Het gaat om eerste en tweede klassen vmbo-t, havo en vwo, gedurende twee aaneengesloten lesuren per week. Wat dit leuke werk met u doet staat hieronder mooi verwoord geschreven door een vrijwilligster die van haar hobby haar werk heeft gemaakt:

“geweldig om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen van het instituut ‘Middelbare School’. Wat begon als hulpvaardige handen en ogen bij het werken met klei, hout, metaal, zagen, solderen, klaarzetten en opruimen van lesmateriaal, is uitgegroeid tot het mede begeleiden van leerlingen bij projecten zoals het Science Center, de Grijper, tekenen in SketchUp, de Kettingreactie, de Spaghettibrug, de Bakfiets, de Landelijke EurekaCup Wedstrijd, bedrijfsbezoeken in het kader van Brainport en Techniek. Een jaar dat uiteindelijk geresulteerd heeft in een onderwijsbaan op een andere middelbare school als Technisch Onderwijs Assistent scheikunde. Zo leuk vond ik het onderwijs en dat jaar op het Strabrecht College. Inmiddels ben ik zelfs, na een extra studie, docente wiskunde. Nu zou ik heel graag het stokje over willen dragen aan een volgende ouder“.

Bent u die ouder of kent u iemand in uw familie of naaste omgeving die bij ons als vrijwilliger aan de slag wil? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Henk Krijnen, docent Brainport & Techniek

h.krijnen@strabrecht.nl

06-23131900

Reageer