Inspiratieprijs voor Truus Houtepen-Kunnen

“De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”, zei Els Borst. Kort na het overlijden van de geliefde D66-politica lanceerde de partij het Els Borst Netwerk, een netwerk voor actieve en zelfbewuste D66-vrouwen in de geest van Els Borst.

De door het netwerk in het leven geroepen Els Borst Netwerk Inspiratieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerende D66-vrouw, die iets bijzonders heeft bereikt voor de partij.

Truus Houtepen-Kunnen was dit jaar één van de vier genomineerden. Zij werd tijdens het jaarlijkse Els Borst Netwerk-event zondag 12 juni gekozen door de aanwezige leden. Zij ontving de Inspiratieprijs uit handen van Netwerkvoorzitter en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

Truus Houtepen is al 40 jaar lid van D66 en zet zich al vele jaren in voor de partij. Dit heeft ze o.a. gedaan als Raadslid in Nuenen, Provinciaal Statenlid, Bestuurslid van D66 in Nuenen en als lid van verschillende commissies in de Landelijke Organisatie, zoals o.a. de Commissie Vrouwenrechten-Mensenrechten.

Tijdens al haar functies in en buiten D66 heeft Truus zich speciaal ingezet voor de positie van de vrouw, niet alleen in de politiek, maar ook daarbuiten. Ze heeft aandacht gevraagd voor de positie van vrouwen als het gaat om het armoedebeleid en ze heeft op allerlei manieren vrouwen gemotiveerd en geïnspireerd om actief te worden in de politiek.
Door haar grote inzet en toewijding op allerlei fronten voor D66 is Truus Houtepen een inspirator voor veel vrouwen.

Reageer