verkiezing Belangrijkste Boek

Alweer stemmen? Nòg een referendum? Een nieuwe gemeenteraad? Geen nood! Dit keer is stemmen leuk en duidelijk: je kiest het belangrijkste boek. Welk boek heeft jou het meest geraakt, vind je het mooist of heeft je leven veranderd? Welk boek zou echt iedereen moeten lezen?
Deze vragen staan centraal tijdens de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. 2016 is immers Jaar van het Boek.
In de Bibliotheek is een speciale tafel waar je jouw favoriete boek kunt neerleggen, met daarbij een Tippapier. Daarop kun je vertellen waarom jij dit boek belangrijk vindt. Natuurlijk kun je ook online stemmen via belangrijksteboek.nl. Op deze site vind je ook nog inspiratie, want daar kun je eventueel kiezen uit een longlist van 100 titels. Allemaal boeken die een grote impact hebben gehad in de Nederlandse samenleving; oude en nieuwe boeken, door alle tijden heen, door alle genres heen. Staat jouw favoriete titel er niet bij? Dan zet je die er gewoon zelf bij! Want iedere stem telt. Je kunt stemmen tot en met 30 september en daarbij maak je ook nog elke dag kans om een boekenbon te winnen. Alle reden dus, voor een verrassend hoog opkomstpercentage!

Reageer