Oude Sint-Clemenskerk te Gerwen

Uitsluitend de “Buitengewone vorm van de Romeinse ritus”, volgens decreet Summorum Pontificum van paus Benedictus XVI, van 7 juli 2007. Vrijdag 29 april 07.15 uur H. Mis, H. Petrus van Verona, martelaar.
Zaterdag 30 april 08.30 H. Mis, H. Catharina van Siena, maagd.
Zondag 1 mei 10.30 uur gezongen Hoogmis, H. Jozef de Arbeider, echtgenoot van de H. Magd; gedcahtenis van 5de zondag na Pasen; kinderzegen.
Maandag 2 mei 18.30 Kruisdagen. Litanie van alle heiligen, processie en gezongen votiefmis van de Kruisdagen; gedachtenis van de H. Athanasius, bisschop en kerkleraar.
Dinsdag 3 mei 18.30 Kruisdagen, Litanie van alle Heiligen, processie en gezongen votiefmis van de Kruisdagen; gedachtenis van de H. Alexander, Eventius en Theodulus, martelaren en de H. Juvenalis, bisschop en belijder.
Woensdag 4 mei 07.15 uur Kruisdagen, Litanie van alle Heiligen, processie en gezongen votiefmis van de Kruisdagen; gedachtenis van Vigilie van Hemelvaart.

Op Hemelvaartsdag 5 mei om 13.00 uur opening van de Peellandse Torendag door de loco-burgemeester van Nuenen, wethouder M. Jansen; daarna bezichtiging van de kerk en tentoonstelling in de priorij; beklimming van de toren tot 16.00 uur.

Reageer