NKV behaalt belangrijke zege op Ready ’60!

Zondag 25 april moest NKV op het Wettenseind aantreden tegen Ready ’60 uit Roemond. Zowel NKV als Ready ’60 kunnen de punten goed gebruiken. NKV om te handhaven in de 3e klasse en Ready ’60 voor het kampioenschap. Dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Na het startsignaal had het eerste aanvalsvak van NKV moeite om tot scoren te komen. Ready ’60 haalde hier haar voordeel uit en kwam op voorsprong met 0-1. NKV kwam daarna (mede door goed verdedigingswerk) terug tot 1-1. Ready ’60 liep uit tot 1-3 maar NKV liet merken dat ze niet de onderliggende partij waren en kwamen met 4-3 voor. Beide teams waren gewaagd aan elkaar en scoorde om en om tot een 5-5 ruststand.

In de rust werd benadrukt door interim coach Cantal Messerschmidt dat NKV het spel uit de eerste helft moest volhouden om de punten in Nuenen te houden, en verdedigend veel druk moest geven om vervolgens te kunnen profiteren van de fouten van Ready ‘60.

Na de rust kwam NKV beter uit de startblokken en zette een 7-5 op het scorebord. Ready ’60 probeerde nog bij te blijven maar NKV wist de 2 punten voor te blijven, 8-6. NKV voelde dat er een overwinning in zat tegen de titelkandidaat en putte daar haar kracht uit. NKV werkte met verzorgd en geduldig spel naar een 12-7 voorsprong. NKV wist deze knappe voorsprong te behouden en bepaalt de wedstrijd met een 15-12 eindstand. Een overwinning waarbij NKV als team voor elkaar en met elkaar heeft gestreden. Door deze overwinning heeft NKV nog 1 punt nodig om zich veilig te stellen van degradatie.

Zondag 1 mei speelt NKV 2 om 13:00 thuis een inhaalwedstrijd tegen Duko 2.
Woensdag 4 mei om 20.30 speelt NKV 2 uit bij Noviomagum in Nijmegen.
Zondag 8 mei om 14.30 speelt NKV 1 voor handhaving tegen hekkensluiter OEC 1 (De Braak, Helmond). NKV kan alle steun van de supporters bij deze wedstrijden goed gebruiken!

74ff1127-16cb-4535-aace-2976f2108f0c

Reageer